به گزارش پایگاه خبری اردستان سلام، خشم واکنشی ذاتی به ناکامی و بدرفتاری است. همه ما ناگزیر، در طول زندگی با موقعیتهایی روبرو میشویم که ما را خشمگین میکنند. احساس خشم یک احساس طبیعی است، همان گونه که سیل یک پدیده طبیعی است؛ بنابراین، اگر ما یاد نگیریم که چگونه خشم خود را کنترل کنیم، خشم کنترل ما را به دست خواهد گرفت.
علل و عوامل خشم
رویهمرفته علل و عوامل بروز خشم به سه دسته عوامل محیطی، عوامل هیجانی و عوامل جسمانی تقسیم میشوند.
ویژگیهای افراد ماهر در کنترل خشم
افراد ماهر برای کنترل خشم خود طوری عمل نمیکنند که به خود آسیبی وارد آید. آنها بهگونهای عمل نمیکنند که به فرد یا افراد دیگر آسیبی وارد شود و اینکه به حقوحقوق خودآگاهی داشته و سعی میکنند تا حد ممکن مانع از ضایع شدن حقشان شوند.
مهارتهای کنترل خشم
دو شیوه و مهارت کلی برای کنترل خشم وجود دارد که یکی شیوه بلندمدت و یکی شیوه کوتاهمدت است.
شیوه بلندمدت
روشهایی که در درازمدت باعث میشوند آستانه تحمل ما در موقعیتهای خشم برانگیز افزایش یابد. به عبارتی، شیوههای درازمدت باعث میشوند قبل از اینکه وارد موقعیتهای خشم برانگیز شویم، با تمرین و ممارست بتوانیم مانع از این شویم که کنترل خشم از دست ما خارج شود.
شیوه کوتاهمدت
توکل و توسل، خودآگاهی هیجانی، تنفس عمیق، حواسپرتی، جابهجایی محیط و درنظرگرفتن عواقب خشم از جمله اقداماتی هستند که بهعنوان شیوههای کوتاهمدت در کنترل خشم توصیه میشوند.
در خاتمه باید گفت اگر به دنبال آرامش هستید همیشه به یاد خدا و بر او توکل کرده و در مشکلات و گرفتاریها به دامان اهلبیت پیامبر (ص) متوسل شوید و همواره شکرگزار باش نعمتهای پروردگارتان باشید و هیچوقت از اتفاقاتی که برایتان رخ میدهد گله و شکایت نکنید و همیشه به خود تلقین کنید که ممکن است در پشت پرده این اتفاق یک حکمتی نهفته باشد که شما از آن بیاطلاع هستید.
انتهای خبر/
زهرا فرخی