به گزارش اردستان سلام، محمد امینی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران با توجه به گرانی مرغ در چند روز اخیر، اظهار داشت: برخی از عواملی که در افزایش قیمت مرغ گرم در این روزها شده میتوان کاهش جوجهریزی را نام برد که با توجه به اینکه قول مساعدی داده شد که جوجهریزی افزایش پیدا کند، اما این موضوع به دلیل کمبود نهادهها برعکس شد.
وی افزود: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز تقاضای گوشت برای مرغ افزایش پیدا کرد و هزینههای مرغدار هم افزایشی بوده و آنها ۱۰ تا ۱۵ درصد بیش از نرخ مصوب میفروشند و قیمت مرغ زنده کیلویی ۵۲ هزار تومان بوده که مرغدار به جهت افزایش هزینههای تولید هر کیلو مرغ را تا ۵۸ و ۶۰ هزار تومان به فروش رساندهاند.
مدیر جهاد کشاورزی اردستان گفت: با توجه به موقع نرسیدن نهادههای مرغداران مجبور شدن اینکه نهاده را از بازار آزاد تهیه کنند که در برخی از مواقع به دو برابر قیمت خرید داشتهاند که به عنوان نمونه نرخ دولتی سویا بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان است و مرغدار که مجبور شده باید جوجهریزی داشته باشد هر کیلو سویا را تا ۲۶ هزار تومان تهیه کند.
وی همچنین عنوان کرد: قیمت مصوب جوجه یک روزه بین ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان بوده که مرغدار تا ۲۵ هزار تومان نسبت به خرید آن اقدام کرده و این روزها تقاضا برای خرید مرغ هم در جامعه افزایش پیدا کرده است که اگر جوجهریزی در شهرستان اردستان بیشتر شود و از مرغدار در زمینه نهادهها حمایت صورت گیرد شاهد کاهش مرغ خواهیم بود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان اردستان ابراز داشت: در این شرایط وابستگی به خوراک از خارج را با تولید خوراک داخل میسر میشود تا از رانت و فسادهایی که در این زمینه است، جلوگیری کرد.
امینی با بیان اینکه نظارتها میتواند در تثبیت قیمت مرغ موثر باشد، افزود: مسئولان میتوانند در کشتارگاهها نظارت دقیق و کافی را داشته باشند، چرا که گزارشاتی گاهی میرسد که برخی کشتارگاهها مرغ گرم را به شرکتهای قطعهبندی شده با قیمتهای بالاتر عرضه میکنند و این شرکتها با فروش قطعهبندی موجب گرانی مرغ میشود و میتوان با جلوگیری از عرضه مرغ گرم به این شرکتها از گرانی مرغ جلوگیری کرد.
انتهای پیام/