به گزارش اردستان سلام، علی عباسی ظهر امروز در مصلی نماز جمعه اردستان به مناسبت هفته مصرف و صرفه جویی در مصرف آب گفت: خداوند در آیه سوره ۳۰ انبیا اشاره دارد به این نکته که ما هر چیز زندهای را از آب قرار دادیم و حیات او و نشاط و زندگی را از آب قرار دادیم. همچنین صحبت در خصوص مصرف و صرفهجویی آب بسیار زیاد شده است و ما از باب شکر این نعمتی که امروز خدای متعال به ما عطا کرده است و ارج نهادن به این نعمت، باید صرفهجویی بکنیم. هفته صرفهجویی در مصرف آب هر ساله از ابتدای تیر ماه تا هفتم انجام میشد، اما امسال با توجه به شرایط دما و پیشبینی افزایش دو تا سه درجهای دمای هوا، هفته صرفه جویی در مصرف آب یک هفته زودتر برگزار میشود.
مدیر آبفای اردستان افزود: آب شرب اردستان در حال حاضر از محل انتقال خط لوله آب اصفهان تامین میشود و با توجه به اینکه در تابستان مصارف بیشتر میشود، یک حلقه چاه نیز در شهر وجود دارد که به مصرف شهروندان کمک میکند. خط انتقالی که از اصفهان آمده مربوط به سه دهه پیش بوده و در حال حاضر با توجه به فرسودگی و عمر بالای تاسیسات آن کارایی قبل را نداشته و توان پمپاژ و انتقال آب از اصفهان با محدودیت مواجه است. در خصوص چاه هم ما در شهرستان اردستان با توجه به شرایط جغرافیایی که داریم با مشکل مواجه هستیم و آب چاهی که استحصال میکنیم از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
عباسی با بیان اینکه در شمال شهرستان اردستان کیفیت آب بسیار پایین است و قابل بهرهبرداری نیست، گفت: در نقاط جنوبی شهرستان هم به دلیل وجود قنوات زیاد، حفر چاه تاکنون امکانپذیر نبوده است، لذا ما هم از انتقال خط اصفهان و هم از مسیر چاههای شهرستان دچار مشکل در تامین آب هستیم و در یک نقطه تنشی به سر میبریم، به نحوی که هرگونه تنش در سیستم و تجهیزات آب باعث مشکل افت فشار خواهد شد، این است که موضوع تامین آب در اردستان هم از سمت ما مسئولان و هم از سمت شما مردم باید یک نگاه جدیتری به آن بشود.
وی گفت: البته ما از سال گذشته اجرای پروژهای را آغاز کردیم؛ پروژه اصلاح ایستگاه پمپاژ خط لوله آب اصفهان که تقریباً به اعتباری نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد و کار در حال انجام است و امید میرود که مرحله اول آن در همین تابستان امسال به بهرهبرداری برسد، البته تکمیل پروژه هم نیازمند زمان و هم نیازمند بودجه است. در خصوص حفر چاه هم نزدیک به ۱۰ سال است که هیچگونه حلقه چاه جدیدی در شهرستان اردستان حفر نشده است و با توجه به اینکه جمعیت افزایش پیدا کرده و بارگذاریهای جدیدی هم شده است ما نیازمند یک حلقه چاه هستیم که انشالله با مساعدت مسئولان بتوانیم این گره را پس از ۱۰ سال باز کنیم.
عباسی بیان کرد: مدیریت مصرف آب به شما مردم مربوط میشود و مسئولان هم موضوع تامین آن را بر عهده دارند، اما متاسفانه در حال حاضر شرایط مصرف در شهر اردستان با استانداردهای تعریف شده فاصله دارد که بخشی از آن به شرایط دمایی برمیگردد و بخشی از آن هم به فرهنگ مصرف آب و شهر اردستانی که متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی نیست.
رئیس آبفای اردستان گفت: متاسفانه در بخشی از شهر مشترکین ما بیمهابا مصرف می کنند و مصرف قابل قبول نیست و در خصوص فشار شبکه، ما با فشار متعارض در کل کشور فاصله داریم، یعنی فشاری که در شبکه آب این شهرستان است نسبت به فشار استاندارد بسیار بیشتر است، به ویژه در نقاط شمالی اردستان و اینها باعث افزایش مصرف و افزایش هدر رفت آب میشود.
وی با بیان اینکه امید است به صورت هوشمند شبکه را مدیریت کنیم، به نحوی که مصرف کنترل بشود، افزود: از مردم میخواهیم که آببهای مصرفی که به صورت پیامکی برای آنها ارسال میشود پرداخت کنند تا ما در خدماتدهی دچار مشکل نشویم و این مسئله میتواند به ما بسیار کمک کند.
۶۵ درصد شهر اردستان شبکه فاضلاب ندارد
عباسی در خصوص پروژههای در دست اجرای آبفای اردستان هم گفت: پروژههایی که در دست بررسی و اجرا داریم، یک پروژه توسعه فاضلاب در سمت کوی تامین اجتماعی و شهرک مدرس است که تلاشمان این است پروژه با سرعت مناسبی به پایان برسد و با توجه به اینکه در معابر حفاری اتفاق میافتد و اعمال وجود موضوعات ترافیکی متصور است از مردم میخواهیم همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس آبفای اردستان تصریح کرد: ما الان در شهر اردستان در بیش از ۶۵ درصد شهر شبکه فاضلاب نداریم و بسیاری از مردم مراجعه میکنند برای اینکه از خدمات فاضلاب آنها را بهرهمند بسازیم اما در گوشههایی از شهر که این پروژه اجرا شده است مثل شهرک طباطبایینژاد، شهرک حافظ، شهرک شهید بهشتی و شهید مدرس مشترکینی داریم که با وجود اینکه سیستم فاضلاب روبهروی منازلشان قرار دارد و همسایهها هم از آن استفاده میکنند هنوز برای نصب انشعاب هیچ اقدامی انجام ندادهاند.
عباسی گفت: متصل نشدن مشترکین دارای شرایط به فاضلاب شهری از نظر موضوعات زیست محیطی مشکل ایجاد خواهد کرد، بنابراین ما ظرف هفتههای آینده اخطارنامهای را برای آنان ارسال خواهیم کرد، آن هم با هماهنگی سازمان محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان شهرستان، و از آنها میخواهیم که نسبت به مراجعه به اداره آب و فاضلاب برای انشعاب فاضلاب خود اقدام کنند.
انتهای پیام/
زهرا فرخی