به گزارش اردستان سلام، حجتالاسلام حسن دهشیری بعد از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت پنجم مرداد روز نمازجمعه اظهار داشت: روز پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در تهران بعد از انقلاب اسلامی بود که با حکم حضرت امام خمینی رحمتالله توسط مرحوم آیتالله طالقانی اقامه شد.
وی افزود: نماز جمعه خیلی مورد توجه مردم قرار گرفت گرچه کم و بیش نماز جمعه به صورت پراکنده و غیر رسمی قبل از انقلاب هم در برخی از مراکز استانها و بعضی از شهرها اقامه میشده است اما جمعیت کمی شرکت میکردند و بیشتر جنبه عبادی آن محسوس بود بعد از انقلاب این نقیصه را در واقع حضرت امام برطرف کرد و این نماز جمعه دارای آثار و برکات زیادی است که ما گاهی از آن غافل میشویم.
امام جمعه اردستان گفت: بعد از ۴۵ سال که از انقلاب اسلامی میگذرد و از نعمت بزرگ نماز جمعه برخوردار شدهایم و حدوداً در کل کشور در ۹۰۰ مکان نماز جمعه برگزار میشود و حضرت امام اعلام کرده بودند که فکر نکنند مردم که نماز جمعه یک نماز عادی است و در جای دیگر عنوان کرده بود که از برکات جمهوری اسلامی همین نماز جمعه است و یکی از عنایتهای بزرگ حقتعالی به نظام جمهوری اسلامی همین نماز جمعه است.
وی ابراز داشت: نماز جمعه دارای کارکردهای زیادی است و نماز جمعه در هشت سال جنگ تحمیلی نقش فراوانی در تبیین اوضاع و احوال جامعه و همچنین خبر جبهه داشت و قبل از اینکه رسانهها آن را گزارش دهند ائمه جمعه آن را بیان می کردند، یعنی در واقع خوراک رسانهها را از نماز جمعه تأمین میکردند و خوراک فکری جامع در آن روز در آنجا اداره میشد.
حجتالاسلام دهشیری با بیان اینکه معمولاً بعد از نماز جمعهها حرکت کاروانها به سمت جبههها انجام میشد و داوطلبان را به سمت جبهه میبردند، افزود: نیازهای جبهه که باید در پشت جبهه تامین میشد بخش اعظم آن در نماز جمعهها تامین میشد و اکثر توطئهها و کودتاهای دشمن همچون سکولارها و کسانی که با اسلام میانه نداشتند که شکل میگرفت در نماز جمعه خنثی میشد و این یک شعار نیست بلکه آنها خودشان هم آن را اعتراف کردند.
امام جمعه اردستان تاکید کرد: نماز جمعه چون نقش و هدف مهمی در بیداری مردم داشت، همیشه مورد توجه دشمن بوده است و از این طرف مورد تهاجم دشمن هم بوده است و همیشه علیه نماز جمعه تبلیغ میکردند تا بتوانند مردم را نسبت به نماز جمعه دلسرد کنند آن هم با شایعه انداختن در بین جامعه تا جایی که در نماز جمعهها نسبت به بمب گذاری اقدام میکردند.
وی تصریح کرد: نماز جمعه جایگاه رفیعی داشته و دارد و در نماز جمعه اگر بُعد معنوی تقویت پیدا کند میتواند بُعد سیاسی هم تقویت شود و به این جهت است که در هر دو خطبه سفارش به تقوا سفارش شده است و مردم با شرکت در نماز جمعه شارژ روحی میشوند و جایگاه نماز جمعه هم از بعد معنوی هم از بعد سیاسی یک جایگاه ویژه و برجسته است.
حجت الاسلام دهشیری افزود: در نماز جمعه نسبت به مسائلی که زیر پوست شهر میگذرد باید سخن گفت که در گذشته نسبت به الان کمی امامان جمعه آزادی عمل بیشتر بود و در حال حاضر محدودیتهای ایجاد شده است، لذا ما باید مصلحت الهی را در انجام وظیفهها در نظر بگیریم و هم مصلحت جامعه را در نظر داشته باشیم و اگر مواردی که به سود مردم باشد برای بیان از آن استقبال میکنیم.
انتهای پیام/
زهرا فرخی