تاریخ : سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ 14 ربيع أول 1446 Tuesday, 17 September , 2024
1
مدیرکل اداره انتقال خون استان اصفهان مطرح کرد:

کمبود نیروی انسانی بزرگترین مشکل انتقال خون اصفهان

  • کد خبر : 11195
  • 29 جولای 2024 - 19:42
کمبود نیروی انسانی بزرگترین مشکل انتقال خون اصفهان

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت مهمترین مشکل انتقال خون استان اصفهان کمبود نیروی انسانی متخصص و عدم تناسب عملکرد با تعداد نیرو است.

به گزارش اردستان سلام، کیان دهراب‌پور، ظهر امروز در نشست خبری که در سالن اجتماعات مجتمع مطبوعاتی با حضور رسانه‌های مختلف برگزار شد، با تبریک پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان انتقال خون گفت: به همین مناسبت ۹ مردادماه به نام روز ملی اهدای خون نام نهاده شده است.

مدیر کل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه خون مانند آب مایع حیات انسان‌هاست اظهار کرد: هنوز انسان نتوانسته ماده‌ای به‌عنوان جایگزین خون کشف کند و خون تنها از طریق انسان‌های دیگر می‌تواند، تأمین شود و همین موضوع نشانگر اهمیت انتقال خون است.

وی با اشاره به وجود ۱۱ مرکز انتقال خون در استان وظیفه اداره انتقال خون را تأمین، تهیه و توزیع فرآورده‌های خونی بیان کرد و گفت: از این تعداد ۵ پایگاه مربوط به انتقال خون است که در مرکز فراوری هم انجام می‌شود.

دهراب پور با اشاره به وجود ۶۳ مرکز درمانی در اصفهان اظهار کرد: هر یک از این مراکز بانک خون مجزا دارند و فرآورده‌های خونی آن از طریق اداره کل انتقال خون تأمین می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: پایگاه‌های انتقال خون شهرضا، نجف‌آباد، کاشان، خوانسار و گلپایگان علاوه بر دریافت خون، فرآورده‌های خونی را نیز از اهداکنندگان دریافت می‌کنند؛ همچنین مراکز خمینی‌شهر، زرین‌شهر و سمیرم نیز فعال هستند.

وی از وجود دو مرکز اهدای خون خواجو و شهید حججی خبر داد و افزود: خون‌های گرفته شده در این مراکز به مرکز مشتاق برای فرآورده گیری انتقال می‌یابد.

دهراب پور تأکید کرد: بیشترین فرآورده دریافتی گلبول قرمز فشرده است که بیشترین مصرف را دارد و زمان نگهداری مخصوصی دارد.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان از وجود در استان هزار و ۲۰۳ بیمار تالاسمی ماژور و هزار و ۱۰۰ بیمار هموفیلی در استان یاد و تصریح کرد: ۸۶۵ نفر از بیمارانی که تالاسمی ماژور دارند هر دو هفته دو واحد گلبول قرمز فشرده دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه جراحان تا از وجود کلیه فرآورده‌های خونی در مرکز درمانی مطمئن نشوند هیچ‌گونه عمل جراحی انجام نمی‌دهند اظهار کرد: بخش‌های مختلفی در بیمارستان‌ها از جمله آی‌سی‌یو نوزادان و سوختگی و… به گروه‌های خونی احتیاج دارند.

دهراب پور زیرساخت انتقال خون اصفهان را متناسب با نیازهای مراکز درمانی استان اصفهان ندانست و افزود: برای سال جدید حداقل ۱۵۰ نیروی استخدامی نیاز داریم و این کمبود نیرو سبب کندشدن روند دریافت خون از اهداکنندگان می‌شود.

وی در ادامه به ارائه گزارشی در مورد میزان دریافت فرآورده‌های خونی در دو سال اخیر پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۲ روزانه ۸۰۰ فرآورده دریافتی می‌شد و در سال ۱۴۰۱، ۸۴۵ فرآورده که امسال به ۸۵۰ فرآورده در روز می‌رسد و افزایش این میزان مستلزم حضور نیروی انسانی است.

مدیر کل انتقال خون استان اصفهان بیان کرد: پس از کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش ما کمبود فضای مکان فیزیکی است که البته با کمک خیرین تا حدودی در حال رفع این مشکل هستیم و چالش دیگر ما که درگذشته اولین چالش بود مسئله اعتبارات است که در سال‌های اخیر در زمینه حل این مشکل نیز اقداماتی انجام شده است.

دهراب پور با اشاره به احتیاج اکثر انسان‌ها به فرآورده‌های خونی گفت: از هر سه نفر حداقل یک نفر در طول عمر ممکن است به فرآورده‌های خونی احتیاج پیدا کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان بیان کرد: نگهداری هر فرآورده خونی شرایط خاص خود را دارد و ۱۷۰۰ استاندارد در مورد این فرآورده‌ها باید رعایت شود.

وی از برگزاری بیش از ۳۰ کلاس آموزشی برای نگهداری فراورده‌های خونی در مراکز درمانی استان خبر داد و افزود: ۱۸۵ هزار و ۲۳۰ نفر در سال ۱۴۰۲ به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴۷ هزار و ۴۴۲ نفر موفق به اهدای خون شدند که از خون‌های اهدایی این افراد، ۱۰۱ هزار و ۱۸۹ فرآورده گلبول قرمز کم لوکوسیت تولید شده است.

دهراب پور از در صدر قرارگرفتن استان اصفهان در زمینه تولید گلبول قرمز اشعه‌دیده به میزان دو هزار و ۶۶۴ واحد خبر داد و گفت: به برکت حضور پررنگ مردم حتی یک واحد خون از دیگر استان‌ها نگرفتیم و به‌ازای هر کارکنان، ۸۰۰ مورد خون‌گیری انجام شده است.

وی از مصرف یک‌سوم فرآورده‌های خونی در بیمارستان سیدالشهدا اصفهان خبر داد و گفت: سال گذشته شاهد رشد ۷.۴ درصدی اهدای خون بوده‌ایم و از تعداد افراد اهداکننده خون، ۵۵.۸۲ درصد اهداکنندگان مستمر، ۱۴.۹۹ درصد اهداکنندگان بار اولی و ۲۹.۱ درصد اهداکنندگان باسابقه بوده‌اند.

انتهای پیام/

حمید فرخی

لینک کوتاه : https://www.ardestansalam.ir/?p=11195

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.