به گزارش اردستان سلام، حسین شواخی ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به شعار هفته زمین پاک که به نام «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نام گرفته است، اظهار داشت: تمام برنامههایی که در هفته زمین پاک برنامهریزی شده به منظور بالابردن سطح فرهنگ عمومی و آشنایی مردم با مبانی حفاظت از محیط زیست و فراگیری آموزش آنها برای داشتن محیط زیست تمیز و دور از آلودگی است.
وی افزود: محیط زیست شهرستان اردستان در سال گذشته ضمن پایش تعداد ۱۶۰ مورد از صنایع تعداد ۱۹۳ مورد استعلام و ۶۲ اخطاریه صادر و ۳۱ مورد هم شکایت به ثبت رسانده است و با برگزاری ۱۰۱ جلسه تعداد چهار مورد جلسات کارگروه پسماند و تعداد هشت مورد جلسات مرتبط با پسماند را برگزار کرده و ۱۳ مورد مکاتبات با موضوع پسماند داشته و ۹۶ مورد هم بازدیدهایی در حوزه پسماند را انجام داده است.
رئیس محیط زیست شهرستان اردستان با بیان اینکه در سال گذشته این اداره تعداد ۷۶ مورد پیگیری قضایی داشته است، گفت: تعداد ۲۳ مورد از این پیگیریهای قضایی منجر به صدور رأی شده است و از تعداد ۳۸ مورد معادن نیز پایش صورت گرفته است .
وی با اشاره به این موضوع که واحدهای صنعتی که در لیست صنایع آلایندگی قرار میگیرند، باید نسبت به پرداخت عوارض سبز اقدام کنند، افزود: تعداد ۱۰ مورد از صنایع شهرستان اردستان در سال گذشته در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته که توسط دارایی استان یک درصد از فروش آنها را به صورت متمرکز و بر اساس سرانه جمعیت برای کل استان تخصیص میدهد که شهرداریها، بخشداریها و دهیاریها از این عوارض منتفع میشوند.
شواخی با تاکید بر اینکه وضعیت دفن زبالههای شهرستان اردستان مناسب نیست، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰ تا ۴۵ تن زباله روزانه در محلهای دفن زباله تخلیه میشود و شاهد هستیم که افراد نخالههای ساختمانی خود را در محدوده شهر تخلیه میکنند و متاسفانه تاکنون در این زمینه گزارش به ما نرسیده است که در صورت رسیدن گزارش با مستندات با افراد خاطی طبق قانون برخورد قضایی میشود و همچنین پیگیری ساخت کارخانه بازیافت مشترک در اردستان ۱۰ ساله شد.
رئیس محیط زیست شهرستان اردستان با اشاره به برخورد با افرادی که اقدام به شکار میکنند افزود: در سال گذشته این اداره تعداد هشت سلاح مجاز و تعداد دو مورد سلاح غیر مجاز کشف کرده و در این رابطه ۲۰ نفر متخلف هم دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
وی گفت: شهرستان اردستان دارای دو منطقه حفاظت شده است که یکی از آنها پناهگاه حیات وحش خارو یا همان کوه بزرگی که مدیریت قسمتی از آن که ۲۰۰ هزار هکتار است در حوزه قضایی شهرستان اردستان قرار دارد و منطقه حفاظت شده کهیاز هم که ۹۲ هزار هکتار بوده که کلا در شهرستان اردستان قرار دارد و در خارو یک پاسگاه محیط بانی در حال ساخت است که هنوز فعال نشده و تقریبا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و به کمک معادن و ظرفیت مسئولیت اجتماعی که وجود دارد انشالله به زودی افتتاح خواهد شد.
شواخی بیان کرد: این اداره در بخش منطقه حفاظت شده کهیاز هم یک پاسگاه فعال محیط بانی وجود دارد و یک جان پناه هم در روستای کهیاز وجود دارد که ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و منتظر تجهیزات و راهاندازی هستیم و این مناطق به جهت وجود گونههای مختلف قوچ، بز، میش، کل جبیر و زاغ بور که یک گونه خاص ایران بوده و در مناطق کویری یافت میشود که در اردستان تصویر آن به ثبت رسیده است.
رئیس محیط زیست شهرستان اردستان همچنین ضمن اشاره به زبالههای بیمارستانی و خطرناک، افزود: زبالههای بیمارستان پیرو قانون باید توسط دستگاههای بیخطر عادیسازی شود که باز هم این کار را صورت نمیدهد و اسم آن عادی نیست و در ماده قانونی آن بعد از عادیسازی شهرداریها وظیفه دارند به عنوان زباله عادی آن را جمعآوری کنند.
وی گفت: در حال حاضر در کل کشور پسماند بیخطر ساز عادی تلقی نمیشود و باید یک ترانشه و یک مدیریت جدا داشته باشد و در شهرستان اردستان علیرغم داشتن مصوبات حتی یکی از شهرداریهای اردستان را که در این موضوع محکوم شده هنوز نتوانستهاند این کار را درست انجام دهند و وظیفه بیمارستانها و نظام پزشکی است که موضوع را پیگیری کند اما آنها که متولی کار هستند در حالی که هیچ همکاری نکردهاند.
انتهای پیام/
زهرا فرخی