به گزارش اردستان سلام، سعید راعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: وضعیت کشتار در شهر مهاباد اردستان با توجه به لزوم انجام هشدارهای دام و طیور در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی که باید در آن ناظران بهداشتی از سوی شبکههای دامپزشکی مستقر شوند و همچنین ناظران ذبح شرعی روی موضوع نظارت داشته باشند تا موضوع سلامت دام قبل از کشتار و بحث بهداشت و سلامت لاشه در حین فرایند استحصال لاشه و همچنین نگهداری لاشه پس از کشتار در اتاق پیشسرد که باعث از بین بردن بعضی از بیماریهای ناشناخته در لاشه میشود رعایت شود انجام نمیشد که بیماری تب کنگو و بیماری مالت که دو مورد از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است در کمین بود.
وی افزود: با عنایت به اهمیت تأمین سلامت گوشت قرمز مورد مصرف جامعه و به منظور پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان باید همه فعالان عرضهکننده گوشت قرمز ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور صرفاً گوشت قرمز کشتار شده در کشتارگاههای معتبر دارای مهر و برچسب بازرسی بهداشتی را توزیع و به فروش برسانند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان گفت: به همین منظور بنا بر بازرسیهای مستمر کارشناسان واحد بهداشت این شبکه به همه واحدهای قصابی بخش مهاباد که از این امر استنکاف میکردند اخطارهای متعدد کتبی قبلی داده شده که یک باب از واحدهای متخلف عرضه کننده گوشت قرمز استحصالی از کشتار غیر مجاز خارج از کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی توسط شبکه دامپزشکی رصد و پس از ارجاع پرونده به مراجع قضایی به استناد به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی متخلف به چهارماه حبس محکوم شد.
وی ابراز داشت: با توجه به اهمیت وجود نظارت بهداشتی بر تامین گوشت قرمز سالم مورد مصرف شهرستان اردستان با سایر واحدهای متخلف آن بخش که اقدام به فروش احتمالی گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل بهداشتی یا همان کشتار غیرمجاز میکنند برخورد خواهد شد و باید ساماندهی کشتارهای غیر مجاز دام در بخش مهاباد توسط مسئولان مربوطه پیگیری و اجرا شود.
راعی بیان کرد: متأسفانه در بحث کشتارهای غیر مجاز خارج از کشتارگاه نظارتی وجود ندارد و سلامت دام قبل از کشتار تایید نشده است و مشخص نیست و معمولاً دامها هم معروف به دامهای کاردی هستند که گاهاً بیمار بودهاند و توسط افراد سودجو ذبح میشوند و استحصال و به فروش میرسد که قطعاً فرایند استحصال در شرایط بهداشتی انجام نمیشود و مدت زمان ۲۴ ساعت بعد از کشتار در اتاق پیش سرد صورت نمیگیرد که این باعث بالا رفتن ریسک انتقال بیماری مشترک از لاشه به انسان میشود.
رئیس شبکه بهداشت دامپزشکی شهرستان اردستان تأکید کرد: در بخش مهاباد کشتارگاهی وجود دارد اما زیرساخت مناسب در حال حاضر ندارد و به دلیل مرور زمان و سرقتهایی که از آنجا شده است شرایط لازم برای کشتار را ندارد و برای راهاندازی آن هزینههای زیادی را لازم دارد.
راعی گفت: اگر شهرداری مهاباد امکان آنرا دارد میتواند با توجه به اینکه شهرداریها میتوانند طبق قانون کشتارگاهها را نگهداری و راهاندازی کنند این کار را انجام دهند که در غیر این صورت بهترین کار این است که قصابهای مهاباد جهت کشتار دام به کشتارگاه مشترک اردستان و زواره یا هر کشتارگاه معتبری که زیر نظر دامپزشکی فعالیت دارد، هدایت شوند.
وی افزود: موضوع کشتارگاه مشترک دام اردستان هم تا حدودی نواقص آن رفع شده است و از موضوع تهدید علیه بهداشت عمومی خارج شده است و نواقص ساختاری و مدیریت مختلفی دارد که با توجه به اینکه در دست اقدام میباشد به زودی برطرف خواهد شد که مقرر شده است که تا ابتدای خرداد ۱۴۰۳ این مشکلات رفع شود.
انتهای پیام/
زهرا فرخی
رئیس دامپزشکی شهر ستان اردستان:
۴ ماه حبس برای قصاب متخلف در اردستان؛ نظارتی بر کشتارهای خارج از شبکه در اردستان نیست
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان گفت: صدور حکم چهار ماه حبس برای متخلف و عامل تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه در شهرستان اردستان صادر شد.
لینک کوتاه : https://www.ardestansalam.ir/?p=10605
- نویسنده : زهرا فرخی
- ارسال توسط : حمید فرخی
- منبع : زهرا فرخی
- 131 بازدید
- بدون دیدگاه